Trójai vírus terjedt a játékban [Counter Strike 1.6]

Trójai vírus terjedt a játékban [Counter Strike 1.6]

Kedves Játékosaink!

Biztosan sokan észrevették, hogy a Zombi szerverünkön jelenleg nem elérhető az LCS bank, gyakorlatilag nem történik semmi a bejelentkezés gomb megnyomásakor.
Nagyon komoly dolog van a háttérben, ami nem csak minket, de minden szervert és a játékosok többségét érinti a világ minden részén.
A Dr. Web kiberbiztonsággal foglalkozó cég derített fel egy komoly biztonsági rés által okozott problémát. Egy orosz fejlesztő közel 2000 Counter Strike szervert indított, ez a világ szervereinek 39%-a, a szervereket a játékosok az Online szerverlistából érhették el.
Aki felcsatlakozott egy ilyen szerverre, annak azonnal megfertőzte a gépét egy Trójai vírus, ami hozzá csatolta a gépét egy botnethez, amivel weboldalak ellen indíthatott terheléses támadásokat a trójai vírust létrehozó Belonard nevű orosz fejlesző, természetesen pénzért.
A trójait Steames és Non-Steames játékosok egyaránt elkaphatták (a Non-Steamesek továbbra is), ha csatlakoztak a szerverkereső “Internet” füléről akár véletlenül is egy ilyen fertőzött játékszerverhez.
A Steam kiadott egy frissítést, hogy elkerüljék a játékosok a további fertőződést, emiatt letiltották a szerver által indított beviteli lehetőségeket (messagemode), a Steamesek ezért nem tudnak jelenleg bejelentkezni a Zombi szerverünkön.

Javasoljuk mindenkinek, hogy végezzen a számítógépén egy víruskeresést.
A Non-Steames játékosok gépe bármikor megfertőződhet és ezen kívül is rengeteg biztonsági rést tartalmaznak a régi kliensek, aki teheti vásárolja meg a játékot és a Steames verziót használja!

A szervereinket nemsokára felkészítjük, hogy a bejelentkezéseket más módon kezelje, addig is a türelmét szeretnénk kérni minden játékosunknak! 💋

Az esettanulmányt a vírusról angol nyelven itt olvashatjátok:
https://news.drweb.com/show/?i=13135&lng=en

A játékot pedig itt tudjátok megvásárolni: https://store.steampowered.com/app/10/CounterStrike/?l=hungarian

Kapcsolódó cikkek